Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 5777

Beste vrienden van de Alkmaarse Synagoge,

Het nieuwe Joodse jaar 5777 staat voor de deur.

De Stichting Alkmaarse Synagoge wenst u dan ook een goed jaar en nog vele jaren in gezondheid en vrede voor Israël.

Wij hebben een wens voor dit Joods nieuwe jaar.

Wij zijn ontzettend blij dat de Alkmaarse Synagoge weer leeft. Er gebeurt veel, educatie, lezingen sjabbat bijeenkomsten en maaltijden, ontmoeting van mensen, open dagen, tentoonstellingen, muzikale ontmoetingen, films, rondleidingen en voorlichting tegen discriminatie. Dit alles is mogelijk door uw belangstelling en komst naar de synagoge, maar ook door de bereidwilligheid van mensen om zich in te zetten voor de synagoge.

Onze grote wens is dat er ook Thora diensten worden gehouden. Hiervoor is het van groot belang dat er een Thorarol wordt aangeschaft. Een gebruikte Thorarol kost € 15.000,- deze is te verkrijgen in Israël.
U begrijpt dat dit een zeer groot bedrag is en daarom vragen wij u om een financiële bijdrage.

In de Joodse traditie staat het woord Chai voor leven en leven staat symbool voor Thora. Chai heeft een getalswaarde van 18. Met een schenking van € 18,- ontvangt u een Thora certificaat.

Wij hopen ontzettend dat het ons gezamenlijk lukt om deze grote wens in vervulling te laten gaan. Wilt u helpen, maak dan uw bijdrage over op giro 7778010 t.n.v. Stichting Alkmaarse Synagoge o.v.v. bijdrage Thorarol. Iedere donatie van groot tot klein is zeer welkom!

Stichting Alkmaarse Synagoge is ANBI gecertificeerd, uw bijdrage is aftrekbaar van de belasting.

Met vriendelijke groet,

 

Loes Citroen, voorzitter
Stichting Alkmaarse Synagoge

 

nieuwsbrief SAS jan2010

nieuwsbrief SAS mei2011

nieuwsbrief SAS november 2011

nieuwsbrief SAS mei 2012